Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Love and run stories.Asimina's Inglezou love and run story!
Η Ασημίνα είναι μία πανέμορφη γυναίκα η οποία αγαπάει το τρέξιμο και παραδίδεται ολοκληρωτικά, ψυχή και σώμα σε αυτό! Το απόλυτο θηλυκό του ορεινού τρεξίματος θα γνωρίσουμε σήμερα μέσα από την love and run ιστορία της. Είναι δυναμική γυναίκα, ακούραστη δρομέας και απόλυτα δημιουργικός άνθρωπος! Με θετική ενέργεια και χαμόγελο απολαμβάνει την ζωή της και τους σκληρούς αγώνες ορεινού τρεξίματος!

Μίλησε μας για την σχέση σου με το τρέξιμο πώς και πότε ξεκίνησε;Έχεις ασχοληθεί με άλλα αθλήματα στην ζωή σου;

Σαν παιδί είχα ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, το 2004 γνώρισα το τένις, με το οποίο ασχολήθηκα εώς και το 2013 το λατρεύω, απλά γνωρίζοντας το τρέξιμο, ειδικά το ορεινό δεν είχα τον χρόνο και για τα δύο μαζί. Ήταν δύσκολο και η διαδικασία να έχεις πάντα κάποιον να παίζεις την ώρα που εσύ μπορείς δεν βόλευε πάντα ενώ στο τρέξιμο τα πράγματα είναι πιο απλά, ανοίγεις την πόρτα και φεύγεις... Αν το 24ώρο ήταν 48ώρο νομίζω πολλά αθλήματα θα είχαν θέση στην ζωή μου λατρεύω τον αθλητισμό.
Πάντα έκανα την ενδυνάμωση μου σε γυμναστήριο, αερόβια άσκηση όμως έξω. Θυμάμαι είχα το μωρό μου 40 ημερών και έκανα 10χλμ με το καρότσι δεν άντεχα να απέχω από το περπάτημα, τώρα πως το περπάτημα έγινε τρέξιμο; Ήταν όταν έλαβα μέρος σε ένα τοπικό αγώνα στο Lamia Night Run 10χλμ εκεί στον τερματισμό ένιωσα μεγάλες ποσότητες από ενδορφίνες. Αυτό ήταν, απο τότε και μέχρι τώρα αναζητώ όλο και περισσότερες ενδορφίνες.
Είσαι εργαζόμενη μαμά, σύζυγος, μοντέλο και δρομέας. Πώς είναι η καθημερινότητα σου; Πώς μπορείς και τα συνδυάζεις όλα;


Όποιος εργάζεται σήμερα είναι τυχερός, αγαπώ την δουλειά μου και μου δίνει την ισορροπία που χρειάζομαι, όποια είναι μανούλα ξέρει πολύ καλά πως όση κούραση και να υπάρχει είναι η πιο γλυκιά κούραση του κόσμου !!!Δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει τόσο ευάλωτη, τόσο παιδί και ώριμη μαζί, όσο οι δύο κόρες μου ηλικίας 16 ετών και 8 .
Μοντέλο δεν με θεωρώ, δεν ασχολήθηκα όπως ένα επαγγελματίας μοντέλο με τον χώρο της μόδας, είμαι μια γυναίκα που αγαπά να φροντίζει τον εαυτό της κάνοντας γυμναστική και αθλητισμό, που θέλω να δίνω έμπνευση σε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο και που κέρδισε έναν παγκόσμιο τίτλο ως Best Figure στον αναγνωρισμένο διεθνώς διαγωνισμό αμερικανικής διεξαγωγής στην πόλη Σενζέν της Κίνας. Ο διαγωνισμός δεν είναι μόνο για παντρεμένες, όπως λάθος έχει λεχθεί πολλές φορές και το διευκρινίζω αυτό, διότι πολύ πιθανό να υπάρχουν κορίτσια που δεν είναι παντρεμένα και θέλουν να λάβουν μέρος, οπότε θεωρώ ότι πρέπει να το ξεκαθαρίσω αυτό. Ο Διαγωνισμός Mrs Globe είναι ένας άψογα οργανωμένος διαγωνισμός από αξιόλογους ανθρώπους, με επικεφαλή την Tracy Kemble, όπου μπορεί να λάβουν μέρος από 19 ετών έως και αρκετά μεγαλύτερες γυναίκες οι οποίες φυσικά θα έχουν εγκριθεί ,ενώ η διαφορά από άλλους διαγωνισμούς ομορφιάς είναι ότι δεν περιορίζει την ηλικία στα 26-27. Ο τίτλος λοιπόν που πήρα, μου έδωσε την ευκαιρία να έχω όμορφες συνεργασίες με ανθρώπους που εκτίμησα πρώτα την δουλεία τους και δουλέψαμε μαζί, θέλω σαν Ασημίνα, όταν φοράω, όταν προτείνω κάτι σε άλλους να το εγκρίνω κι εγώ, να το πιστεύω.
Το τρέξιμο για εμένα εκτός από το ότι με κάνει να νιώθω ελευθερία ,να με γυμνάζει και να με φέρνει σε επαφή με ωραίους και ιδιαίτερους ανθρώπους είναι και επαφή με την πίστη μου. Πιστεύω πολύ και νομίζω δεν υπάρχει κάτι πιο δεδομένο σαν δημιούργημα από την ίδια την φύση. Οπότε δεν αντιμετωπίζω τις διαδρομές σαν αγώνα, σαν χρόνους, δεν νιώθω δρομέας αλλά μια πιστή που μέσα από κάθε διαδρομή γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Αυτή η κατάθεση ψυχής που κάνω όταν τρέχω με βοηθάει στην υπόλοιπη καθημερινότητα μου.
Τώρα πως συνδυάζονται όλα αυτά μαζί ; Νομίζω με αρμονία, το ένα έρχεται να συμπληρώνει το άλλο, αν έχει επιτυχία αυτό, η ιστορία θα το δείξει...

Πώς διατηρείς την άψογη σιλουέτα σου; Πές μας για την διατροφή και την άσκηση σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω και πολλά πράγματα ...τρέχω καμιά 30αριά χλμ. αχαχαχαχχαααα! Σοβαρά τώρα ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που όταν ήταν παιδιά οι γύρω τους, κατηγορούσαν τους γονείς πως δεν ταϊζουν το παιδί ειδικά η γιαγιά μου θυμάμαι έλεγε στους γονείς μου ότι δεν είμαι καλά μοιάζω αδύναμη. Πάντα ήμουνα λεπτή ,σίγουρα όμως οι εγκυμοσύνες το πέρασμα του χρόνου αν δεν φροντίζεις το σώμα σου και την υγεία σου θα έχει φθορές....Γυμνάζομαι καθημερινά σίγουρα τρέξιμο, μυική ενδυνάμωση με βάρη και TRX, φροντίζω να τρέφομαι με 5 γεύματα την ημέρα, είμαι από αυτές που θα φάνε το υγιεινό γεύμα αλλά θα έχουν χώρο και για την απαγορευμένη λιχουδιά, ΝΑΙ από αυτές είμαι, όλα τα τρώμε, δεν καπνίζω, πίνω λίγο. Αυτά είναι κάποια βασικά που διακρίνει κάποιος στον τρόπο ζωής μου, αλλά το βασικό νομίζω που φροντίζω πάντα για τον εαυτό μου είναι να μην συγκρίνω να βλέπω θετικά ακόμα και τις ατέλειες, θετική σκέψη και πάντα κάτι καινούργιο να με αφυπνίζει νέους στόχους.


Θηλυκότητα και ορεινό τρέξιμο συνυπάρχουν;


Και ο πιο τέλεια αρρενωπός άνδρας κρύβει μέσα του κάτι θηλυκό, έτσι και το πιο τέλειο θηλυκό κρύβει μέσα του ένα αντράκι! Άλλωστε πλάσμα που μπορεί να ισορροπήσει επάνω σε 12ποντα μην το φοβάσαι μπορεί να κάνει τα πάντα!
Νομίζω πως η θηλυκότητα είναι κάτι που όταν το έχεις δεν το χάνεις, ούτε όταν γίνεσαι μητέρα, ούτε όταν καθημερινά στην δουλεία σου πρέπει να έχεις ένα πιο ισχυρό χαρακτήρα. Όπως το καλοσκέφτομαι, στα βουνά ανάμεσα σε τόσους άνδρες, εμείς οι λίγες θα πρέπει να νιώθουμε τα απόλυτα θηλυκά!!!! Τώρα αν κάποιους "άντρες"τους ενοχλεί που κάποιο θηλυκό μπορεί να κάνει καλύτερο πέρασμα στο βουνό, αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα ,είναι των άλλων χαχαχαχαααα!!!!!

Τι σου αρέσει πιο πολύ σε έναν αγώνα; Πώς επιλέγεις τους αγώνες που παίρνεις μέρος;


Νόμιζα θα με ρωτούσες τι μου αρέσει περισσότερο σε έναν άντρα αχαχαχααα!!! Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω όπως θα απαντούσα αν με ρωτούσες για άντρα χι χι χι... Λοιπόν γοητεύομαι όταν ξέρω πως είναι δύσκολος αγώνας, πως έχει πολύ ομορφιά η διαδρομή, πως θα με μάθει πράγματα θα με κάνει καλύτερη σε εμπειρία, ο χρόνος που θα το τρέξω δεν με νοιάζει, όσο περισσότερα τα χλμ τόσο το καλύτερο, αρκεί να τον κάνω δικό μου, να τερματίσω να λέω ρε παιδί μου, αυτό το βουνό το έχω πάρει!
Όμως θα τρέξω και σε πιο απλές διαδρομές, θέλω να δίνω το παρόν σε όσες περισσότερες διοργανώσεις της χώρας μου μπορώ και αντέχω φυσικά. Ξέρεις αυτοί οι άνθρωποι που στήνουν αγώνες στο βουνό, το κάνουν με πολύ αγάπη, τα μονοπάτια στα βουνά δεν ανοίγουν μια φορά κ μένουν έτσι ανοιχτά και καθαρά θέλουν συνέχεια άνοιγμα ,καθάρισμα και πολλές άλλες εργασίες, τρέξιμο, ευθύνες, πρέπει λοιπόν και θέλω να στηρίζω όλους αυτούς τους φίλους ώστε να μπορούν να υπάρχουν αυτά και για τα παιδιά μου...και για τα παιδιά όλων
.

 Ποιούς αγώνες ονειρεύεσαι να τρέξεις στο μέλλον; Ποια η πιο όμορφη και ποια η πιο δύσκολη στιγμή σου σε αγώνα;

Θέλω να τρέξω εξωτερικό, δεν έχω ακόμα ξεκαθαρίσει πού...νομίζω ψάχνω κάτι σαν περιπέτεια, επίσης ψάχνω και χορηγούς (γέλια) παρακαλώ όποιος θέλει! Η πιο όμορφη στιγμή;  Είναι όλες, κάθε τερματισμός σίγουρα, αλλά ναι ...θα μπορούσα να πω μιας και με ρωτάς η πρώτη φορά που έτρεξα βουνό (ορειβατικό Όλυμπο) δεν ήμουνα καλά συναισθηματικά, ψυχολογικά πιεσμένη ξέρεις εκεί που λες θα πάω σε γιατρό, ε λοιπόν ανέβηκα, κατέβηκα και όλα είχαν ξεκαθαρίσει, αυτό ήταν 6 ώρες και κάτι χρειάστηκε για να επαναπροσδιορίσω την ζωή μου. Ο Όλυμπος ήταν ο γιατρός (γέλια)! Η φύση σε κάνει να καταλάβεις ότι όλα γύρω είναι μόνο όμορφα, να έρθεις πιο κοντά με το μέσα σου, να εκτιμήσεις το νόημα που έχει το να αναπνέεις.
Άσχημη στιγμή; Δεν υπάρχουν άσχημες στιγμές όταν αγαπάς αυτό που κάνεις. Υπάρχουν ίσως δύσκολες που όμως αυτές είναι που θα σε κάνουν καλύτερο. Οπότε θα μπορούσα να πώ τρέχω και ζώ για να αντιμετωπίζω δύσκολες στιγμές. Τέτοιες έχω ζήσει μόνο στους ULTRA αγώνες, μόνο εκεί στα 80χλμ και επάνω μπορούν να δυσκολέψουν και να προκύψουν αναπάντεχες καταστάσεις. Όταν τρέχεις πάνω από 20 ώρες ή όταν τρέχεις νύχτα εκεί δεν επιστρατεύεις μόνο τις αθλητικές σου δυνάμεις, αλλά και πολλά ψυχικά αποθέματα. Επίσης οι καιρικές συνθήκες μπορεί να αλλάξουν μέσα σε τόσες ώρες και εύκολα να επηρεάσει αυτό το σώμα σου. Δύσκολη εμπειρία ήταν στο ROUT 2015 167xlm στα 110χλμ ενώ είχα πάει πολύ καλά χρονικά, σταμάτησα περισσότερο από ότι έπρεπε, είχα διανύσει 110χλμ όταν παρατήρησα τα χέρια μου πρησμένα, ήταν η πρώτη φορά που έτρεχα τόσες ώρες το πρώτο μου ULTRA, αν εξαιρέσουμε το ΖΑΓΟΡΙ 80χλμ που ενώ το θεωρούσα ULTRA τώρα έχω καταλάβει πως αν δεν τρέξεις πάνω απο 100χλμ δεν ζείς την κατάσταση ULTRA .Σταμάτησα λοιπόν περισσότερο απ' ότι έπρεπε το σώμα κρύωσε μετά δεν μπορούσα να συνεχίσω έκανα προσπαθεια 20χλμ ακόμα με πολύ πόνο στα πόδια συνέχισα εώς το 130χλμ όμως εγκατέλειψα 37χλμ πριν την "Κουδούνα "τον τερματισμό. Αυτό μου στοίχισε πολύ, διότι είχα διανύσει την περισσότερη διαδρομή έφαγα τον γαϊδαρο και άφησα την ουρά!!!
 Ακόμη δεν μου έχει περάσει, φέτος όμως θα την πάρω και θα φύγω την κουδούνα !!!!

Έχεις πάρα πολλούς θαυμαστές και ακόλουθους στα social media. Πώς επηρεάζει αυτό την ζωή σου;


Είναι η παρέα μου, δεν μου αρέσει η λέξη θαυμαστές, δεν είναι πάρα πολλοί, τους ξέρω όλους, τους παρακολουθώ κι εγώ, όχι μόνο αυτοί!Για εμένα δεν είναι μια οθόνη και πίσω ξένοι άνθρωποι, είναι πολύ ζωντανό για εμένα, με πολλούς έχουμε καταφέρει να συναντηθούμε να δουλέψουμε μαζί, να αθληθούμε και είμαι σίγουρη και με άλλους στο μέλλον. Ακόμη και κάποια "ψεύτικα" προφίλ τα κατανοώ, λένε ...δώσε σε κάποιον μια μάσκα και θα σου πεί μόνο αλήθειες, το σέβομαι, ακόμα και κάποια περίεργα σχόλια έχω αρκετό χιούμορ το βρίσκω και υποκρισία αν από μέρος μου ενώ ανεβάζω φωτογραφίες δημόσια, απευθύνομαι δημόσια κι έχω απαίτηση να μην σχολιάζουν αυτό που εγώ τους προβάλω, θα ήταν κουτό και εγωιστικό. Βέβαια για εμένα το χιούμορ έχει όρια και αυτά ξεκινάνε εκεί που ξεφεύγουν από το σχολιασμό της εικόνας που τους δείχνω και προσβάλουν κάτι που δεν γνωρίζουν, ή όταν υπάρχει συμπεριφορά που εγώ δεν θα έκανα σαν Ασημίνα. Ότι δεν κάνω δεν επιτρέπω να μου το κάνουν. Την ζωή μου πως την επηρεάζουν; Μόνο όμορφα και διασκεδαστικά!OLYMPUS MYTHICAL 2016, μίλησε μας για τον αγώνα που έζησες;


Είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρεις μέσα σε λίγες μόνο γραμμές όλη την ομορφιά αλλά και τις δυσκολίες που βιώνει κάποιος σε τέτοιου είδους αγώνα. Ο OLYMPUS MYTHICAL δεν είχε κάποια δύσκολη στιγμή, ήταν όλες ΔΥΣΚΟΛΕΣ.
 Η εκκίνηση έγινε 18:00 Παρασκευής 1 Ιουλίου από τον πανέμορφο Άγιο Ιωάννη, τα πρώτα 10χλμ υπό το φώς της μέρας μαζέψαμε τα πρώτα 1500 υψομετρικής φτάνοντας Λιβαδάκι, το φώς άρχισε να λιγοστεύει κατεβαίνοντας πρός πριόνια έκανε πολύ ζέστη ενώ είχε δώσει πρόβλεψη για πιθανή βροχή ακόμη κ τα λίγα ρούχα με κούραζαν!
 Μπαίνοντας Ενιπέα είχε πια νυχτώσει για τα καλά νομίζω από εκεί είχα αρχίσει να έχω μια νευρικότητα που δεν με βοηθούσε, έφτασα στο 31χλμ κεντρικό σταθμό Λιτώχορο, είχε τόσο κόσμο στα πανέμορφα καφέ -μπάρ που έκανε τον δικό μου αγώνα πιο δύσκολο εφόσον το μυαλό έπρεπε να μην χάσει τον σκοπό δηλαδή άλλα 70χλμ και 5000 υψομετρική, που με περίμενε, θυμάμαι είχα πολύ νευρικότητα ήθελα να σταματήσω δεν ξέρω ποιά δύναμη με έκανε να συνεχίσω, πολύ ανηφόρα μπροστά, βγήκα στον Σταυρό νομίζω ήταν ο τελευταίος σταθμός που θυμάμαι, ψυχολογικά να είμαι άσχημα απο εκεί και μετά άρχισα να μπαίνω στον αγώνα ακόμα ήταν νύχτα συνέχισα με ένα σταθερό ρυθμό εώς το 45χλμ όπου είχα το drobag εκεί άλλαξα ρούχα έφαγα και συνέχισα τον μακρύ δρόμο της ανηφόρας, άρχισε να ξημερώνει, τώρα ένιωθα καλύτερα που βγήκα από το σκοτάδι όμως οι ώρες αϋπνίας δυσκόλευαν το σώμα.
 Συνέχισα, τώρα γνώριζα το μέρος με πήγαινε οροπέδιο εκεί στην μαγεία έφτασα στο καταφύγιο γνωστά πρόσωπα και άγνωστα δημιουργούσαν ένα ισχυρό κύμα ενέργειας το ρούφηξα όλο και συνέχισα με πολύ χαρά καθώς πήγαινα αρκετά καλά σε χρόνο για τα δικά μου δεδομένα αλλά το πιο σημαντικό ήμουνα πολύ καλά σωματικά και πνευματικά. Κάπου εκεί φτάνω στο Γολγοθά έστρεψα το βλέμμα μου ψηλά, κάπου μακρυά έβλεπα συναθλητές μου σαν μικρές κουκίδες να κινούνται νομίζω μετά δεν ξανασήκωσα ποτέ κεφάλι μόνο συλλογιζόμουν πόσο διαστροφικός αγώνας είναι, ήμουνα σίγουρη πως αυτός που τον δημιούργησε ήθελε να σε κάνει να αφήσεις τα κοκαλάκια σου εκεί στον Όλυμπο!
Αφού κατάφερα και τελείωσα με όλη την υψομετρική άρχισα να ονειρεύομαι την κατάβαση όπου ξεκινούσε μετά το 68χλμ και πατώντας το πόδι μου στο πρώτο χλμ κατηφόρας οι ουρανοί ανοίξανε ο Δίας δεν ξέρω τι έπαθε έριχνε απίστευτο χαλάζι  δυνατά με μέγεθος όσο ένα στραγάλι παγωμένο, σε μαστίγωνε, έπεφτε κάτω κ δεν έλιωνε παρά δημιουργούσε ακόμα ένα εμπόδιο στο να τρέξεις στην κατηφόρα, φυσούσε και δεν είχε ούτε ένα σημείο προστασίας, το σημείο αυτό είναι εκτεθειμένο, δεν είχε ούτε δένδρο ούτε τίποτα, τα μπουφάν και τα αντιανεμικά σε ένα λεπτό είχαν μουσκέψει και η χρήση δεύτερου ή άλλου ρούχου έμοιαζε αστεία να σε προστατέψει, εφόσον θα έπρεπε να συνεχίσεις να κινείσαι αναγκαστικά για 8χλμ μέσα στο χαλάζι, είχα αρχίσει να τρέμω τα παπούτσια οι κάλτσες τα πόδια όλα χάλια έφτασα στο 75χλμ εκεί με βοήθησαν να αλλάξω είχα όμως είδη κρυώσει έμεινα λίγο στον εκεί σταθμό, μετά συνέχισα 4 χλμ έφτασα στο 80χλμ τώρα είχε ήλιο όμως εγώ ένιωθα χάλια ζάλη και στομάχι οι άνθρωποι στον σταθμό πολύ έμπειροι μου δώσανε ότι χρειάζεται για να επανέλθω η πίεση χαμηλή , ο χρόνος περνούσε κι εγώ δεν άντεχα να επιτρέψω πάλι να συμβεί ότι στην Ροδόπη που έφτασα ως την πηγή και δεν ήπια νερό, οπότε σηκώθηκα με πολύ δυσκολία και συνέχισα όσο περνούσε η ώρα!
Το σώμα ξανάπαιρνε μπροστά, το μυαλό είχε φανταστεί τον τερματισμό και η ψυχή το είχε ανάγκη για να ηρεμήσει οπότε συνέχισα ο χρόνος κλεισίματος έβλεπα ήταν οριακός είχα όμως την ελπίδα πλησιάζοντας στο τέρμα εγώ και άλλος ένας συναθλητής οι τελευταίοι ... δυο βήματα μπροστά μου ο προτελευταίος επέλεξα να μείνω ακριβώς τελευταία ήθελα να νιώσω πως είναι να έρχεσαι τελευταίος μετά από μεγάλη μάχη τελικά ο τελευταίος σε έναν αγώνα πάλι πρώτος είναι ... Όλοι όσοι τερματίζουν είναι πρώτοι, άλλωστε το βάθρο έχει τρείς θέσεις άν τρέχεις για αυτές μόνο τότε το πιθανότερο είναι πως κάποια στιγμή που δεν θα μπορείς να τις έχεις θα σταματήσεις να τρέχεις και τότε θα είσαι χαμένος σίγουρα!


Ποιά είναι τα όνειρα και τα σχέδια σου για το μέλλον;

Αποφεύγω τα όνειρα διότι η ζωή μου φέρνει πιο σπουδαία από ότι έχω ονειρευτεί ...
Θέλω μόνο υγεία και φροντίζω να είμαι έτοιμη για όλα!

Ασημίνα, ευχαριστώ για την υπέροχη love and run ιστορία σου. Σου εύχομαι να συνεχίσεις να ζείς έντονα την ζωή σου και να τρέχεις τα βουνά που τόσο αγαπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου