Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Love and run stories.Μία εορταστική love and run story για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχω την χαρά να σας παρουσιάσω σήμερα. Η Λόρα Ρεπτσένκο και ο Πέτρος Αυτζόγλου είναι ένα πανέμορφο ζευγάρι δρομέων και είναι.... in love και μεταξύ τους και με το τρέξιμο! True love and run story!

Εκείνη, επισκεπτόταν την Ελλάδα για δουλειά ώσπου μια μέρα αποφάσισε να ζήσει για πάντα στο αγαπημένο της Λιτόχωρο, όπου εργάζεται σε κατάστημα πώλησης καφέ. Σπούδασε στο National Aviation University (Kyiv, Ukraine), με πτυχίο Master Degree in "Managment of the International Transportation by Air", εργάστηκε για 6 χρόνια στην "Ukraine International Airlines" αλλά το όνειρο της ήταν να έχει χρόνο για τα χόμπι της όπως τρέξιμο, ορεινό τρέξιμο, ορειβασία, κολύμβηση, ορειβατικό σκι ώστε να απολαμβάνει την φύση καθημερινά και να χαρίζει στον εαυτό της πραγματικά ποιοτική ζωή.


Ως αθλήτρια έχει επιτύχει καταπληκτικές επιδόσεις σε αγώνες βουνού όπως

Olympus Marathon 2013 (44km, +3200) - 6h24min 2η γυναίκα

Olympus Mythical Trail 2012 (100km, +7000) - 19h08min 1η γυναίκα


ROUT 100miles 2016 (168km, +8000) - 28h32min 

2η γυναίκα

Ομαδα/Χορηγος: Odlo-LaSportiva


Εκείνος έχει τελειώσει Τεχνική Επαγγελματική σχολή και είναι πτυχιούχος μηχανικός αυτοκινήτων, εργάστηκε πολλά χρόνια στην οικογενειακή τους επιχείρηση, στο συνεργείο αυτοκινήτων με τον πατέρα του και τον αδερφό του. Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Με τον αθλητισμό πάντα είχε σχέση και πλέον ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο κυρίως, λίγο ορειβασία ,ορειβατικό σκι και κολύμβηση. Έχει μία γεμάτη καθημερινότητα αλλά το τρέξιμο στο αγαπημένο του βουνό, τον ξεκουράζει!


Είναι αθλητής που σταθερά έχει τέλειες επιδόσεις σε αγώνες βουνού:

Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2013 (22km + 1700)-2h.59min.

Olympus Marathon 2015 (44km + 3200)-6h.02min

Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου 2014 ( 42km + 2200)-4h.41min

Ερωτευμένοι με το τρέξιμο και το βουνό! Πώς και πότε ξεκίνησε αυτός ο έρωτας;

Λόρα-  Πριν από 5 χρόνια έμεινα Κατερίνη και οι περισσότερες προπονήσεις μου ήταν στο στάδιο. Εκεί γνωριστήκαμε.

Πέτρος-  Η προπόνησή μου ήταν κυρίως στο γήπεδο της Κατερίνης απογευματινές ώρες μετά την δουλειά. Έφευγα σχεδόν από τους τελευταίους από το στάδιο όπως και η γυναίκα μου.

Πώς είναι η καθημερινότητα ενός ζευγαριού δρομέων;

Λόρα - Η προπόνηση είναι το αγαπημένο κομμάτι της καθημερινότητας μας, είναι ο τρόπος ζωής. Προγραμματίζουμε την ημέρα μας για να τα προλάβουμε όλα, γιατί και οι δυο μας εργαζόμαστε. Νομίζω, ότι απλά υπάρχει καλή κατανόηση μεταξύ μας και ο καθένας ξέρει τι ανάγκη έχει ο άλλος, γιατί αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε – το τρέξιμο. 

Πέτρος -  Η καθημερινότητά μας δεν έχει «διαφορά» με τον απλό κόσμο. Το επιπλέον που έχουμε είναι η προπόνηση και πολλές φορές παρ όλη την κούραση της ημέρας πηγαίνουμε γιατί ξέρουμε ότι στο τέλος αυτό είναι που θα μας κάνει να νιώσουμε ξεκούραστοι.

Σας αρέσει να προπονείστε μαζί; Τί συμβουλεύετε τα ζευγάρια που ξεκινούν το τρέξιμο μαζί;

Λόρα - Τις περισσότερες προπονήσεις τις κάνουμε μαζί, όταν βολεύουν οι ώρες τις δουλειάς βεβαία. Μου αρέσει πολύ να πηγαίνουμε long run μαζί, γιατί ταυτόχρονα με την προπόνηση περνάμε και πολλές ώρες στο βουνό και είναι πραγματική απόλαυση. Για τα ζευγάρια που ξεκινούν το τρέξιμο μαζί το σημαντικό είναι ο καθένας να έχει τον στόχο του και μετά ο ένας να στηρίζει τον άλλον.

Πέτρος - Είναι ωραίο να κάνουμε μαζί προπονήσεις ,μπορεί να μην είναι ίδιες αλλά προγραμματίζουμε να είναι στο ίδιο μέρος . Το τρέξιμο και ο αθλητισμός γενικά είναι υγεία σωματική και ψυχική… η συμβουλή μου λοιπόν να το δουν σαν ένα τρόπο ζωής που τους φέρνει ποιο κοντά.

Ποιό είναι το αγαπημένο σας μέρος για προπόνηση και ποιοί οι αγώνες που απολαμβάνετε;

Λόρα: Ο Όλυμπος είναι το αγαπημένο μέρος για προπόνηση. Μου αρέσουν οι αγώνες βουνού με αλλαγές στο τερρέν, τεχνικά και δρομικά κομμάτια, μεγάλες ανηφόρες.

Πέτρος: Δεν χρειάζεται να αναφέρω το αγαπημένο μας μέρος για προπόνηση δεύτερη φορά, απολαμβάνουμε αγώνες που το μεγαλύτερο κομμάτι τους είναι όμορφα μονοπάτια .

Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τις πιο έντονες συναισθηματικά στιγμές σας σε αγώνες;

Λόρα: Θα έλεγα ότι είναι πάντα οι στιγμές όταν εγώ τρέχω τον αγώνα και ο Πέτρος με την σκυλίτσα μας (η Μπουμπού) με περιμένουν στον τερματισμό. Πάντα ανυπομονώ πολύ να τους δω!

Πέτρος: Κάθε τερματισμός σε αγώνα είναι πάντα μία έντονη συναισθηματικά στιγμή όταν βλέπεις τα πρόσωπα που αγαπάς.

Ποιούς αγώνες έχετε στόχο για το 2017; Ακολουθείτε συγκεκριμένη διατροφή και προπόνηση για να προετοιμαστείτε για αυτούς;

Λόρα - Ο βασικότερος αγώνας-στόχος για 2017 είναι Olympus Marathon, ο οποίος φέτος είναι και στο πρωτάθλημα SkyRunner World Series. Μετά είναι το ROUT 100miles στην οροσειρά της Ροδόπης, όπου πάντα με αγωνία περιμένω να πάρω μέρος. Την διατροφή την συζητάμε μαζί. Βεβαία όταν μπαίνουμε σε αγωνιστική περίοδο προσέχουμε πιο πολύ τι τρώμε.

Πέτρος -  Για το 2017 σκοπεύω για το ROC 50 miles στη Ροδόπη και βασικός στόχος ο Olympus Marathon. Δεν ακολουθούμε συγκεκριμένη διατροφή απλά προσέχουμε τις ώρες του φαγητού ,η προπόνηση προετοιμασίας είναι πάντα προγραμματισμένη.

Ποιά είναι τα θετικά και ποιά τα αρνητικά ενός ζευγαριού σαν εσάς που έχει το ίδιο χόμπι;

Λόρα - Είναι πολλά! Περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί, έχουμε ίδιο τρόπο ζωής, ο ένας βοηθάει τον άλλον να βελτιωθεί από εμπειρία στις προπονήσεις και αγώνες κτλ. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αρνητικό.

Πέτρος -  Το πιο αρνητικό είναι όταν κάποια στιγμή ο ένας δεν θα πάει προπόνηση ο άλλος τον στηρίζει και ξεκουραζόμαστε και οι δύο στο τέλος «δεν υπάρχει αρνητικό» J .Παντρευτήκατε φέτος σε ένα βουνό και η εικόνα ήταν υπέροχη ποιός από τους δυό σας είχε αυτή την υπέροχη ιδέα;

Λόρα - Πέτρος: Παντρευτήκαμε πέρσι το Δεκέμβριο. Το εκκλησάκι του Πρ. Ηλία στο Λιτόχωρο είναι ένα από τα αγαπημένα μας μέρη εδώ και πολύ καιρό. Αμέσως αυτό σκεφτήκαμε όταν έφτασε η στιγμή να επιλέξουμε την εκκλησία. Όλα ήταν φανταστικά!

Ποιά είναι τα όνειρα για την οικογένεια που δημιουργήσατε και ποιά τα δρομικά;

Λόρα - Πέτρος : Τα όνειρά μας είναι να έχουμε μία όμορφη οικογένεια να στεριώσουμε για πάντα και να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε!
Λόρα και Πέτρο σας εύχομαι να είστε πάντα ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι! Να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρα σας, δρομικά και προσωπικά! Ευχαριστώ για την love and run ιστορία που μου χαρίσατε. Τα λέμε στα βουνά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου