Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Love races.
Οι αγώνες "Ursa trail" και "στα χνάρια της αρκούδας" πραγματοποιήθηκαν στον Μέτσοβο την Κυριακή 29 Μαΐου και ήταν αυτό που όλοι οι δρομείς θέλουν να ζήσουν! Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς για τον αγώνα και τον τερματισμό τους. Απαιτητικοί αγώνες σε υπέροχο περιβάλλον και τοπίο, οι οποίοι διοργανώθηκαν από δρομείς με πολλή αγάπη για δρομείς!
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους εθελοντές για τον όμορφο αγώνα που χάρισαν στους 1250 δρομείς από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό! Μετά την φετινή μεγάλη επιτυχία του URSA TRAIL, πιστεύω ότι ο αγώνας καθιερώνεται ως ένας από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας.  

Ζήτησα από τον μεγάλο αθλητή και υπέροχο άνθρωπο, Νίκο Καλοφύρη να μου πεί πώς νιώθει ώς διοργανωτής για τους αγώνες του Μετσόβου και ποιά είναι τα ονειρά του γι' αυτούς;

Έκλεισε ο 4ος Ursa Trail-Στα χνάρια της αρκούδας και ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη ήταν η απήχηση και τα θετικά συναισθήματα που άφησε σε όλους τους συμμετέχοντες.
Αυτό που νιώθω είναι μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τους αθλητές που έτρεξαν τον αγώνα και προς τους εθελοντές, χορηγούς, υποστηρικτές που βοήθησαν στην υλοποίησή του. Σε πρώτη φάση στόχος είναι η διατήρηση του επιπέδου και των παροχών προς τους αθλητές και η αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε.
Το όνειρό μου είναι ο αγώνας να αποτελεί πρότυπο διοργάνωσης, όταν ο αθλητής κάνει την δήλωση συμμετοχής του να αισθάνεται σίγουρος ότι θα τρέξει σε έναν πολύ καλό και δυνατό αγώνα και δεν κρύβω ότι θέλω να περάσει τα σύνορα της χώρας μου.

Όλοι μιλάνε για την εμπειρία τους στο Μέτσοβο με ενθουσιασμό και αγάπη, γι'αυτό σήμερα ζήτησα από αγαπημένες αθλήτριες να μου περιγράψουν με λίγα λόγια αυτό που έζησαν και με μεγάλη χαρά μου απάντησαν. 
ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ
URSA TRAIL

1. Jessed Hernandez
2. Χάρης Καλαμπούκας
3. Γιώργος Διαλεκτός

1. Γλυκερία Τζιατζιά
2. Λόρα Ρεπσένκο
3.  Σοφία Καλογήρου

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

1. Γιάτσεκ Μπόγκοτς
2. Δημήτρης Σελέτης
3. Κοσμάς Πλακετάς

1. Χριστίνα Μπογιατζή
2. Δήμητρα Χαιροπούλου
3. Μπαράτσα ΙωάνναΤζιατζιά Γλυκερία


Ο αγώνας Ursa Trail 40k αποτελεί τον 3ο αγώνα του Skyrunning Greece, και ίσως έναν από τους πιο όμορφους αγώνες εκ των 7 του πρωταθλήματος. Η "νοικοκυροσύνη" καθώς και το μεράκι της διοργάνωσης είναι έκδηλα τόσο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα όσο βέβαια πριν και μετά από αυτόν. Η διαδρομή αποτελεί ένα χάρμα οφθαλμών, αφού τα καταπράσινα τοπία, τα φυλλώδη μονοπάτια και οι τριγύρω κορυφές σε αφήνουν αισθητικά υπέρ-ικανοποιημένο. Βέβαια, παρά την ομορφιά και το κάλος της, πρόκειται για μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή με αρκετές επίμονες αναβάσεις αλλά και καταβάσεις, στις οποίες το μαλακό τερέν σε προκαλεί να πειστείς.
Συμπερασματικά, λαμβάνοντας υπόψιν το σύνολο του αγώνα, αποτελεί μια άριστη ολοκληρωμένη διοργάνωση και σίγουρα ένα ιδανικό προορισμό ευχαρίστησης και περιπέτειας στο βουνό!

Λόρα Ρεπσένκο


Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα. Έμεινα με πολλές θετικές εντυπώσεις! Κορυφαία διοργάνωση, όμορφη διαδρομή, οι συνεχόμενες ανηφόρες κατηφόρες δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις μέχρι τον τερματισμό, πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, οι σταθμοί καλά οργανωμένοι, αρκετοί θεατές στην διαδρομή του αγώνα. Προσωπικά ο πιο δύσκολος αγώνας που έχω τρέξει.


Γαβρηιλίδου Δέσποινα


Πρώτη φορά στο URSA TRAIL. Μία διοργάνωση άψογη, που κερδίζει όλο και περισσότερους αθλητές κάθε χρόνο. 40 χλμ. με τέλεια μονοπάτια, τρελές ανηφόρες αλλά και super κατηφόρες. Ένας αγώνας που δεν σε αφήνει να βαρεθείς! Πολλά συγχαρητήρια στην διοργάνωση. Ευχαριστούμε τον Νίκο Καλοφύρη που με πολλή αγάπη μας καλεί να γνωρίσουμε τις υπέροχες ομορφιές του τόπου του. Καλή αποκατάσταση σε όλους.Μαμανίδου ΓεωργίαΆψογη διοργάνωση, πανέμορφη διαδρομή. Ο αγώνας των 40 χλμ. που έτρεξα είναι από τους ομορφότερους αγώνες που έχω τρέξει. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για τη διοργάνωση και τη διαδρομή και πραγματικά αυτό που ζήσαμε ήταν υπέροχο. Η διοργάνωση ήταν άψογη, ο κ. Καλοφύρης έδωσε σε όλους μας την ευκαιρία να δούμε την ομορφιά της περιοχής μέσα από αυτούς τους αγώνες. Οι εθελοντές ήταν υπέροχοι, πάντα με το χαμόγελο μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε δυνατά. Κάθε σταθμός ήταν οργανωμένος, πλήρης με ότι μπορεί να χρειαστούμε. Η διαδρομή φανταστική και παρόλο που είναι αρκετά απαιτητική και δύσκολη, η θέα και η ομορφιά του τοπίου σε ανταμείβει. Γυρίσαμε από το Μέτσοβο με τις καλύτερες εντυπώσεις. 

 

Μπογιατζή Χριστίνα


Για ακόμη μία χρονιά χαρήκαμε, τρέξαμε και απολαύσαμε τον γεμάτο μαγεία και ομορφιά αγώνα και από σήμερα ονειρευόμαστε τον επόμενο! Έλαβα μέρος στον αγώνα 20χλμ. πλέον για δεύτερη φορά και απόλαυσα την καταπράσινη διαδρομή! Εκεί που τρέχαμε στην απόλυτη ηρεμία μας ξυπνούσαν και μας έδιναν κουράγιο άνθρωποι παντού, στους σταθμούς, στο δάσος, παντού! Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους αυτούς, τον κ. Καλοφύρη, το Μέτσοβο ολόκληρο που κάθε χρόνο μας υποδέχονται με χαμόγελο και ανοιχτή αγκαλιά! Γι'αυτά και πολλά άλλα περιμένουμε όλοι κάθε χρόνο αυτόν τον αγώνα!! Να είμαστε λοιπόν όλοι γεροί και να συναντιόμαστε στο Μέτσοβο. Αξέχαστα στην καρδιά μου θα μείνουν τα τελευταία μέτρα του αγώνα μαζί με τις πιο ζωντανές και χαμογελαστές ψυχούλες που μας περίμεναν έναν έναν!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα με έπεισαν τα κορίτσια κι ο κ. Καλοφύρης να είμαι στο Μέτσοβο του χρόνου! Μπράβο σε όλους από το love and run blog, ακόμη μια φορά, που πήραν μέρος σε αυτήν την μεγάλη γιορτή!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου