Δευτέρα 2 Μαΐου 2016


Love races!


Είστε δήμαρχος Παρανεστίου και διοργανώτρια του vft πολλά χρόνια, τι σημαίνει το vft για εσάς προσωπικά και τί για το Παρανέστι;


Για το Δήμο Παρανεστίου η διοργάνωση των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Virgin Forest Trail) αποτελεί την γιορτή των κατοίκων, των αθλητών που μας τιμούν κάθε φορά, των φίλων-εθελοντών, όλων όσων στηρίζουν με κάθε τρόπο τη διοργάνωση.
Όπως γνωρίζετε, η δράση αυτή ξεκίνησε με στόχο την προβολή του μοναδικού περιβάλλοντος του Φρακτού και του μοναδικού οικοσυστήματος του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, την ανάδειξη της σημαντικότητάς του για όλο τον κόσμο καθώς και την προστασία του.
Με τη συμβολή όλων αναδείχθηκε σε ένα σημαντικό για τη χώρα, και όχι, μόνο αθλητικό γεγονός.
Και τούτο 10 χρόνια πριν, όταν τόσο το κοινό των δρομέων όσο και οι ίδιοι οι αγώνες ήταν ελάχιστοι.
Αξίζει νομίζω να σημειωθεί ότι το VFT υπήρξε ο πρώτος υπερμαραθώνιος αγώνας βουνού στη χώρα μας και διοργανώθηκε από φορείς της αυτοδιοίκησης τον τότε Δήμο Παρανεστίου και τη Νομαρχία Δράμας. Ως διοργανωτές θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως κύριο μέλημα και προτεραιότητά μας την ασφάλεια και φιλοξενία των αθλητών.
Τους παραπάνω σκοπούς ενστερνίστηκαν και υιοθέτησαν οι κάτοικοι και φίλοι του Παρανεστίου, με τον καλύτερο μπορώ να πω δυνατό τρόπο. Οι Αγώνες Βουνού αποτελούν μια απτή απόδειξη ότι «όταν θέλουμε, μπορούμε, ακόμα κι αν είμαστε λίγοι». Στο μικρό πληθυσμιακά δήμο Παρανεστίου, του 2007, οι εθελοντές κάθε ηλικίας, κυριολεκτικά, στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους το εγχείρημα της δημοτικής αρχής, με τη βοήθεια αρχικά λίγων φίλων από όμορους δήμους, εμπνεύσανε και άλλους εθελοντές κι έτσι η δράση αυτή απέκτησε εν τη γενέσει της και μια άλλη διάσταση, ιδιαίτερα σημαντική, αυτή της δύναμης του εθελοντισμού. Οι ίδιοι λοιπόν οι εθελοντές απέδειξαν με τη σύμπνοια και τη συμπόρευση στο στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος και της ασφάλειας και όσο το δυνατόν καλύτερης φιλοξενίας αθλητών και συνοδών τους, ότι «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα». ΄Ετσι το VFT έγινε υπόθεση όλων μας!


Οι αθλητές, γνώρισαν το περιβάλλον της παρανέστιας γης και της οροσειράς της Ροδόπης. Οι ήχοι της Ροδόπης, του νερού που αέναα κυλά, τα ζώα και τα φυτά συντροφεύουν κάθε βήμα τους. Οι αθλητές έγιναν οι «πρεσβευτές» του τόπου που τόσο αγαπάμε, του τόπου που θέλαμε να γνωρίσει κάθε έλληνας και όχι μόνο. Κι είναι αξιοθαύμαστο το πόσο γρήγορα το πέτυχαν, φανερό από το γεγονός ότι ανάλογες δράσεις, εξελίσσονται πλέον σε διάφορες εποχές στα ίδια μονοπάτια, τις οποίες υποστηρίζουμε με τις υπάρχουσες υποδομές μας.
Σημαντικό είναι επίσης ότι η διοργάνωση κατάφερε να εμπνεύσει νέους που σήμερα έχουν εξελιχθεί σε δρομείς μεγάλων αποστάσεων.



Για εμένα προσωπικά είναι όλα τα παραπάνω.

Είναι το άκουσμα κάθε πατημασιάς των αθλητών πάνω στα φθινοπωρινά φύλλα, το απαλό άγγιγμα τους στην ανοιξιάτικη γη, τη γη που τόσο αγαπώ. Είναι η προσμονή να χαρούν την περιπλάνησή τους στα μονοπάτια, είναι η αγωνία να φτάσουν στον τερματισμό ασφαλείς. Είναι η χαρά των εθελοντών κάθε ηλικίας που συμμετέχουν με την ίδια ζωντάνια, ακούραστα για τον ίδιο σκοπό, με μόνο λόγο την αγάπη για τον τόπο και την προσφορά σ’ αυτόν και για τους φιλοξενούμενούς μας αθλητές που έρχονται από κάθε γωνιά.


VFT για μένα σημαίνει το βλέμμα του μικρού εθελοντή που πασχίζει να τελειώσει γρήγορα το καθήκον του, ξανάρχεται τρέχοντας και ζητά να προσφέρει κάτι ακόμα. Του παιδιού που ξυπνά πολύ νωρίς για να πλέξει στεφάνια για τους αθλητές και δε νυστάζει για να είναι εκεί να τους συνοδεύει στον τερματισμό ως αργά τη νύχτα.

VFT για μένα είναι τα βουρκωμένα από συγκίνηση μάτια των γερόντων που έζησαν κάποτε νέοι σε τούτα τα βουνά, όταν αυτά κατοικούνταν και τις μέρες των αγώνων είναι εκεί για να δουν τους αθλητές και τους εθελοντές να δίνουν ξανά ζωή στους εγκαταλειμμένους οικισμούς.


VFT για μένα σημαίνει γυναίκες και άντρες που εργάζονται ακούραστα για τη φιλοξενία όσων μας τιμούν με την παρουσία τους.

Σημαίνει συνεργάτες από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα κι ελπίζω για πολλά ακόμη χρόνια, που έκαναν το τολμηρό τότε εγχείρημα «δική τους υπόθεση» και το υπηρέτησαν ο καθένας και η καθεμιά ανάλογα με τις δυνάμεις του/της στη διάρκεια αυτών των χρόνων. Σημαίνει αναγνώριση της βοήθειας κάθε υποστηρικτή, της συνδρομής των υπαλλήλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών δήμου και περιφέρειας, που πέρα από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα εργάζονται για τη διοργάνωση εθελοντικά.




VFT σημαίνει υπόκλιση, θαυμασμός στην προσπάθεια του/της αθλητή/τριας και του/της αθλούμενου/ης που συμμετέχει σε όλους τους αγώνες.

΄Εχοντας διανύσει τα μονοπάτια, μπορώ να καταλάβω την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι αθλητές όλων των αγώνων και κυρίως την ψυχική δύναμη που διαθέτουν. Είμαι βέβαιη ότι η ψυχή, η ισχυρή θέληση είναι αυτή που οδηγεί το σώμα σε τέτοιου μεγέθους υπερπροσπάθεια.

VFT σημαίνει δοκιμασία, σωματικών και ψυχικών δυνάμεων. Το γνωρίζω καλά, καθώς κυρίως στο ξεκίνημά του χρειάστηκε να περπατήσουμε, να εξερευνήσουμε και να συνδέσουμε μονοπάτια, χρειάστηκε να αφιερώσουμε, πραγματικά άγνωστο πόσες, ώρες δουλειάς προετοιμασίας των μονοπατιών.

Σημαίνει ευθύνη για το εγχείρημα καθ’ αυτό, ευθύνη για το πέρασμά του στην κοινωνία ως δική της υπόθεση-ανεξάρτητη από τη βούληση όποιου/όποιας δημοτικής αρχής.

VFT για μένα σημαίνει φιλία, αυταπάρνηση, προσφορά, στόχος, ελπίδα, παράδειγμα, δίδαγμα, σεβασμός, χαμόγελο, υγεία, ψυχαγωγία, εθελοντισμός, σημαίνει δοκιμασία, γλυκειά κούραση που σε μεθά σαν το γλυκό κρασί, σημαίνει πόνο αλλά και ελπίδα και πίστη ότι τίποτε που αξίζει δεν γίνεται χωρίς δυσκολίες.

VFT σημαίνει περηφάνεια για τους κατοίκους του δήμου μου, σημαίνει αναγνώριση και ευγνωμοσύνη για τους φίλους που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να υποστηρίξουν το θεσμό εθελοντικά.

Σημαίνει χαρά για τη δημιουργία ενός γεγονότος με διεθνή σημασία και προβολή της χώρας μας, ενός θεσμού που «γέννησε» νέους αθλητές/τριες και αθλούμενους/ες και βοήθησε στην εξέλιξη ανάλογων διοργανώσεων, και εξακολουθεί να τις στηρίζει κάθε χρόνο.



 VFT 10 χρόνια, ποιές είναι οι πιο δυνατές στιγμές του αγώνα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Είναι πραγματικά δύσκολο να απαντήσω στην ερώτησή σας χωρίς να αδικήσω κάποιες από αυτές.

Κατ’ αρχήν ήταν η απόφαση…το βλέμμα των συναδέλφων μου στο δημοτικό συμβούλιο όταν για πρώτη φορά έπρεπε να αποφασίσουμε τη διενέργεια των αγώνων βουνού. Οι επιφυλάξεις ήταν δίκαιες, όμως προχωρήσαμε.

Τα σχόλια των αθλητών, είναι χαραγμένα στην ψυχή μου, τα γράμματα με τις εντυπώσεις τους είναι για μένα δώρα ανεκτίμητα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγωνία όταν ένας από τους πρώτους εθελοντές μας στο βουνό δέχθηκε επίθεση μελισσών, κατακαλόκαιρο, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας των μονοπατιών.

Το κουρασμένο σώμα όσων εργάσθηκαν στις διανοίξεις μονοπατιών, αλλά και το χαμόγελό τους μετά από κάθε εξόρμηση, δεν είναι κάτι που ξεχνιέται. Τα κόκκινα από την κούραση μάτια των νέων κοριτσιών που υποστηρίζουν γραμματειακά τη διοργάνωση. Οι ώρες που βρεθήκαμε στο βουνό με όλους τους φίλους, που αποφεύγω να κατονομάσω γιατί είναι αρκετοί και δεν θέλω να αδικήσω κανένα, γιατί γνωρίζω ότι καθένας ξεπέρασε τον εαυτό του σ’ αυτό το εγχείρημα.

Δυνατή είναι η στιγμή κάθε εκκίνησης. Στην πρώτη εκκίνηση το 2007 ένιωσα να με πλημμυρίζει η αίσθηση ότι παρέδιδα πια το δάσος στους αθλητές, να το χαρούν, να βιώσουν οι ίδιοι την μοναδική ομορφιά του, τις εκπλήξεις που τους επιφύλασσε κάθε κομμάτι αυτής της γης, θυμάμαι ότι ψέλλισα «είναι δικό σας χαρείτε το» . Δέκα χρόνια τώρα βιώνουμε την ίδια συγκίνηση.

Δυνατή είναι κάθε στιγμή τερματισμού. Από τον πρώτο έως τον τελευταίο τερματισμό κάθε στιγμή είναι εξίσου δυνατή. Αν είσαι εκεί σε όλους τους τερματισμούς, μπορείς να νιώσεις τη σημασία και την ιδιαίτερη αίσθηση που σου προκαλεί καθένας. Είναι το τέλος μιας αναμέτρησης του κάθε αθλητή-αθλήτριας με τις δυνάμεις της φύσης αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό και τις δυνάμεις τους.

Δεν μπορώ ακόμα να ξεχάσω τη συγκίνηση που ένιωσα όταν είδα τον τερματισμό του πρώτου συνδημότη μας που είχε την τόλμη να μπει στον υπερμαραθώνιο. Με πλημμύρισε η ικανοποίηση ότι ένας ακόμη στόχος είχε επιτευχθεί, «γεννήθηκαν νέοι αθλητές» .
΄Εχω φυλάξει ως ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που έχω ποτέ λάβει, ένα αγριολούλουδο που μου χάρισε αθλητής λέγοντάς μου «το κουβαλάω από το 35 (χλμ)», όπως και γράμματα αθλητών που περιγράφουν μ’ ένα μοναδικό τρόπο την εμπειρία που έζησαν εδώ.
Μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή ήταν εκείνη της διακοπής των αγώνων το 2014 λόγω της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων μετά την έναρξη των αγώνων. Μπορεί αυτό να έχει συμβεί πολλές φορές σε άλλους αγώνες και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερες από τη δική μας διοργάνωση στο εξωτερικό, όμως ήταν μια δύσκολη απόφαση. Η ανάγκη της προστασίας των αθλητών και η αδυναμία να παραμείνουν υπό τις κρατούσες συνθήκες οι εθελοντές στο πεδίο περισσότερο χρόνο, μας οδήγησε στην απόφαση διακοπής του αγώνα. Κρατώ αυτό που μου είπε ο πρώτος στη στιγμή της διακοπής αθλητής : «πήρατε τη σωστή απόφαση, εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε γιατί θέλουμε να τελειώσουμε τον αγώνα, κι ίσως κάποιοι να τα κατάφερναν, ….σκεφτόμουν συνέχεια αυτούς που ήταν πίσω, πολλοί θα κινδύνευαν, σωστά πράξατε….» ΄Ηταν μια δικαίωση της απόφασής μας, που μίκρυνε την πικρία που όλοι νιώθαμε καθώς προετοιμασία μηνών όχι μόνο των αθλητών αλλά και όλων όσων προετοιμάσανε τη διοργάνωση δεν ανταμείφθηκε με το αποτέλεσμα που όπως πάντα περιμέναμε. Το ότι οι αγώνες δοκιμάσθηκαν σε κείνες τις δύσκολες συνθήκες και ανταποκριθήκαμε χωρίς να υπάρξει πρόβλημα για τους αθλητές θεωρώ ότι καταγράφεται στα συν της διοργάνωσης και αξίζουν συγχαρητήρια στους εθελοντές μας. Νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουν την μεγάλη υποστήριξη που παρέχει η διοργάνωση στους αθλούμενους και τη μέγιστη μέριμνα για την ασφάλειά τους.
Ανάμεσα σε πολλές εξίσου δυνατές στιγμές ξεχωρίζω τα λόγια ενός αθλητή μετά την λήξη τελετής απονομών στην πρώτη διοργάνωση του 2007. Στην εξέδρα είχα ζητήσει να ανεβούν όλοι οι αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους για να βγούμε μια αναμνηστική φωτογραφία. ΄Ενιωθα ότι ήμασταν μια οικογένεια, έτσι το ζήσαμε. Όταν κατεβήκαμε από την εξέδρα μου είπε συγκινημένος «τρέχουμε σε πάρα πολλούς αγώνες. Μ’ αυτό που έκανες, μας έκανες να νιώσουμε πρώτη φορά πραγματικά σαν μια οικογένεια»



 Πώς οραματίζεστε το μέλλον του vft; Ποιοί οι επόμενοι στόχοι του αγώνα;

Το 2010 ο τότε Νομάρχης Δράμας, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή μας να επεκταθεί η διαδρομή του αγώνα και στην πλευρά της Ροδόπης από τη Βουλγαρία. Είχαμε μάλιστα συζητήσει τότε σχετικά με το Δήμο του Σμόλιαν. Την περίοδο 2011-2014 έγιναν συζητήσεις για τη δημιουργία αυτού του αγώνα, προς την πλευρά του Ασένοβγκραντ. Μόλις έχουμε εξασφαλίσει τη θετική γνωμοδότηση από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών. Σε κάθε περίπτωση το VFT έχει καταξιωθεί, ως ένας θεσμός, ωφέλιμος για όλους τους λόγους που προανέφερα όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά για τη χώρα μας. ΄Εχει πετύχει τους στόχους του, χωρίς να έχει εξαντλήσει τους λόγους ύπαρξης και συνέχισής του καθώς οι αξίες του είναι διαχρονικές και μπορούν να υπηρετούνται στο διηνεκές. Πρόκειται για μια διοργάνωση που «ζυμώνει και πλάθει» χαρακτήρες, υπηρετεί ιδανικά και παρέχει στο σύγχρονο άνθρωπο την ευκαιρία του ευ αγωνίζεσθαι, με ασφάλεια, σ’ ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον. Είναι μια διοργάνωση που προβάλλει τη χώρα μας διεθνώς.

Η φετινή διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Κι αυτό είναι σημαντικό και ως αναγνώριση της σημασίας της καθαυτής αλλά επιπλέον σηματοδοτεί και το μέλλον της.



4. Τί θα περιμένει τους δρομείς, τις οικογένειες και τους φίλους τους στο Παρανέστι την ημέρα των αγώνων του vft στις 15 Μαίου;

Για κείνους που θα επιλέξουν να είναι εδώ ως συνοδοί- σύντροφοι, φίλοι και παιδιά των αθλητών αλλά και όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τους αγώνες έχουμε προγραμματίσει δημιουργικές δράσεις για τον ενδιάμεσο χρόνο μεταξύ εκκινήσεων και αφίξεων:
Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, οι μικροί μας φίλοι, δημότες και επισκέπτες, που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης.
Λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι (46,2 χλμ) που γίνεται στις 9:00 πμ και πριν την εκκίνηση του αγώνα Nestos Trail (10χλμ) που γίνεται στις 11πμ στην πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρανέστι, στις 9:15 πμ θα αρχίσει η διεξαγωγή του παιχνιδιού.
Ο μικροί μας φίλοι, που θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να βρίσκονται εδώ στις 9 το πρωί. Το παιχνίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες ή περισσότερο ανάλογα με τις συμμετοχές.
Σκοπός της δράσης είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ.


Να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για την ενεργό και συνειδητή συμμετοχή τους με στόχο την αναβάθμιση της ζωής όλων μας.
Η δράση υποστηρίζεται από υπεύθυνη εξειδικευμένη εταιρία προωθήσεων με εμψυχωτές.
Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και η κάθε ομάδα θα «παίζει» και από ένα γνώριμο παιχνίδι των παιδιών ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι καθώς όλα τα παιδιά θα λάβουν στο τέλος αναμνηστικά δωράκια από το θέμα της Ανακύκλωσης.

Θα παίξουμε ΠΑΖΛ, ΜΝΗΜΗ, ΚΥΝΗΓΙ, ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ, ΨΑΡΕΜΑ BOWLING,  ΤΣΟΥΒΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ, ΤΡΟΧΟ, ΦΙΔΑΚΙ, ΚΡΙΚΟΥΣ, ΣΤΟΧΟ, ΚΑΔΟΥΣ.
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την ΔΙΑΜΑΘ ΑΕ και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ).
Τα μικρά παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία από τις 14:00-16:00 να συμμετέχουν σε διαγωνισμό κατασκευής χειροτεχνιών με θέμα «Μια φορά κι ένα καιρό το δάσος». Μάλιστα προετοιμάζονται από τώρα γνωρίζοντας ότι θα φέρουν μαζί τους τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν.
΄Ολα τα παιδιά θα λάβουν στο τέλος αναμνηστικό δωράκι για τη συμμετοχή τους.
Οι τρεις καλύτερες κατασκευές θα βραβευθούν.
Τα μεγαλύτερα παιδιά - άτομα κάθε ηλικίας που θα επιλέξουν να βρίσκονται εδώ, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στις 9:15 στον ίδιο χώρο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Ξάνθης.
Το σεμινάριο αφορά την παροχή εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή βασικής υποστήριξης της ζωής και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής ενηλίκων, με βάση τις Νέες Κατευθυντήριες Οδηγίες Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει μια εισαγωγική διάλεξη για τη βασική υποστήριξη της ζωής και την αυτόματη εξωτερική απινίδωση, και στη συνέχεια επίδειξη δεξιοτήτων και πρακτική εξάσκηση.
Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα προσφέρει την μοναδική εμπειρία πολύπλευρης γνωριμίας με το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον της Ροδόπης και της κοιλάδας του ποταμού Νέστου.
Καθώς οι παραπάνω δράσεις θα εξελίσσονται οι φίλοι μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των αθλητών των αγώνων. Το πλήρες πρόγραμμα των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2016, θα είναι σύντομα αναρτημένο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης paranestivft.com

Για τη συμμετοχή στη δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» πληροφορίες μπορούν να αναζητούν από την κ. Ιωσηφίδου Μαρία, στο τηλ. 6977342207 από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 9πμ-13:00
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό «Μια φορά κι ένα καιρό το δάσος» από την κ. Γεωργιάδου Παρασκευή στο τηλ. 2524022294, από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 9 πμ-13:00 μμ


Επιτρέψτε μου να εκφράσω την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους συνδράμουν αυτή την προσπάθεια, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση. Χωρίς τη βοήθεια και εκείνου που εργάσθηκε έστω και μία ώρα, η επιτυχία των αγώνων δεν θα ήταν η ίδια.

Ευχαριστώ όλους τους αθλητές που μας τίμησαν και μας τιμούν με τη συμμετοχή τους κι εύχομαι να έχουν υγεία και να διανύουν πολλά χιλιόμετρα απολαμβάνοντας τις ομορφιές του ελληνικού τοπίου και των αγώνων τους στο εξωτερικό. Υποκλίνομαι στον εθελοντισμό και την δύναμη σώματος και κυρίως ψυχής των αθλητών και των αθλητριών.
Σε λίγες μέρες θα συναντηθούμε πάλι…η Παρανέστια Γη, θα υποδεχτεί, ντυμένη στα χρώματα και τη μυρωδιά των λουλουδιών της άνοιξης, τα παιδιά της Οικογένειας του Παρθένου Δάσους…








Eυχαριστώ πολύ για την συνέντευξη την διοργανώτρια του VFT και Δήμαρχο Παρανεστίου κα. Αλίκη Σωτηριάδου. Το love and run blog θα είναι στον υπέροχο αγώνα του VFT και θα σας δώσει το ρεπορτάζ.



1 σχόλιο:

  1. Είναι πραγματικά ευχάριστο να βλέπεις ανθρώπους που υπηρετούν την τοπική αυτοδιοικηση να προσεγγίζουν τον άνθρωπο και την φύση με τόσο σεβασμό και αγάπη. Με μεγάλη μας χαρά είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε εικόνες βιώματα παραστάσεις σ΄έναν πανέμορφο τόπο ......................Παρανέστι ερχόμαστεεεε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή