Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

                                          Love Family


Μικροί δρομείς!

Το τρέξιμο είναι μία άσκηση η οποία μπορεί να μπεί στην ζωή των παιδιών μας από τα πρώτα τους χρόνια. Είναι πολύ ωραία δραστηριότητα η οποία τα γυμνάζει και τα φέρνει σε επαφή με την φύση. Γονείς τρέξτε και παίξτε μαζί τους.
Οι γονείς που είναι και δρομείς μπορούν να μοιραστούν την αγάπη τους για το τρέξιμο με τα παιδιά τους. Εγώ κι ο άντρας μου τους γιούς μας τους έχουμε πάει πολλές φορές στο γήπεδο μαζί μας κι όταν ο ένας από εμάς έκανε προπόνηση ο άλλος έπαιζε κι έτρεχε μαζί με τα παιδιά πάνω κάτω στον χώρο του γηπέδου από τέρμα σε τέρμα ή και γύρω γύρω στο ταρτάν του στίβου. Τα παιδιά μου από 18 μηνών τρέχουν και γελάνε, απολαμβάνουν την ελευθερία που αισθάνονται και την χαρά να παίζουν με τους γονείς τους.


Ο ολυμπιονίκης και συγγραφέας βιβλίων για τρέξιμο, κ. Jeff Galloway προτείνει πώς με ασφάλεια παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να ασχοληθούν με το τρέξιμο.
Ηλικίες κάτω των 6 ετών- Σε αυτήν την ηλικία το παιχνίδι του κυνηγητού και ο ανταγωνισμός με τον μπαμπά ποιός θα φτάσει πρώτος στην κούνια ή στο δέντρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να συστήσουμε το τρέξιμο στα παιδιά. Φυσικά οι αποστάσεις θα είναι πολύ μικρές. Το τρέξιμο δεν θα διαρκεί πάνω από 10 με 20 δευτερόλεπτα και θα υπάρχουν ενδιάμεσα διαλείμματα με περπάτημα 1 με 2 λεπτά.
Ηλικίες 7 με 9 έτη- Ξεκινήστε με αποστάσεις των 400 μέτρων. Κάθε εβδομάδα θα προσθέτετε 1 ή 2 λεπτά μέχρι κάποια στιγμή να κάνετε 1,5 χλμ. Κάντε χαλαρό τρέξιμο για 10 δευτερόλεπτα και μετά περπάτημα για 40 δευτερόλεπτα. Κάθε εβδομάδα θα αυξάνεται το τρέξιμο κατά 5 δευτερόλεπτα και θα μειώνεται αντίστοιχα 5 δευτερόλεπτα το περπάτημα, μέχρι να φτάσετε να κάνετε 30/30 τρέξιμο/περπάτημα.
Ηλικίες 10 με 12 ετών- Ξεκινήστε με 700-800 μέτρα. Κάθε εβδομάδα αυξήστε την απόσταση κατά 300-400 μέτρα και σταματήστε στην απόσταση που το παιδί αισθάνεται άνετα και δεν ζορίζεται. Ξεκινήστε με 1 λεπτό τρέξιμο και 1 λεπτό περπάτημα. Αν σας είναι πολύ εύκολο αυξήστε το  σε 2 τρέξιμο και 1 περπάτημα κι αν συνεχίζει να είναι άνετα 4 προς 1 αντίστοιχα.  


  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου