Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

RUN HEALTHY












ΤΡΕΞΕ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.

Οι περισσότεροι ξεκινούν το τρέξιμο με σκοπό την απώλεια βάρους ή για να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση. Αυτά είναι όμως μόνο δύο από τα οφέλη που έχουν οι δρομείς από την άσκηση τους. Τα κέρδη από αυτήν την αερόβια άσκηση είναι πολλά και σημαντικά, σήμερα θα σας αναφέρω μερικά από αυτά.

Αδύνατο και γραμμωμένο κορμί













Το τρέξιμο βοηθάει στην απώλεια λίπους. Ο οργανισμός μας "καίει" λίπος με την αερόβια άσκηση, όταν η καρδιά δουλεύει για αρκετή ώρα χωρίς διάλειμμα (πάνω από 20 λεπτά). Αν θέλετε να αδυνατίσετε τρέξτε τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Σύμμαχος σας ενάντια σε σοβαρές παθήσεις.













Το τρέξιμο μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού και καρκίνου του μαστού. Βοηθάει την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, του διαβήτη, της υπέρτασης και του Αλτσχάιμερ. Ενισχύει την καρδιά και μειώνει την πίεση κι έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος καρδιακών επεισοδίων.

Βελτίωση υγείας.













Αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης, HDL, μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης κα βελτιώνει την λειτουργία των πνευμόνων. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με την αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων.

Ψυχική υγεία.













Όταν τρέχεις καθαρίζει το μυαλό σου από αρνητικές σκέψεις και προβλήματα με αποτέλεσμα να ηρεμείς. Βελτιώνεις την διάθεση σου λόγω της απελευθέρωσης  ενδορφινών  από τον οργανισμό σου την ώρα  που τρέχεις. Αισθάνεσαι ευτυχισμένος λόγω της ευφορίας που σου προκαλείται από την άσκηση σου. Πες αντίο σε νεύρα και κατάθλιψη με ωραίες διαδρομές στην φύση.

Πιστεύω ότι έχετε πλέον περισσότερους από έναν λόγους να φορέσετε τα αθλητικά σας και να τρέξετε πιο κοντά στους στόχους σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου